FAQ – Ecospace België : Architecture Naturally
Een Ecospace kan voor vele doeleinden ingezet worden. Denk aan huizen, vakantiehuis, mantelzorgwoning, tuinkantoor, muziekstudio, etc. Vaak worden de tuinkantoren uitgevoerd met toilet en wastafel, zodat dit fiscaal aantrekkelijk wordt voor kleine ondernemers.
In tegenstelling tot de meeste collega bedrijven, wordt Ecospace gerund door professionele architecten die door hedendaags design, kwaliteit en duurzaamheid zijn gepassioneerd. De kwaliteit op het gebied van esthetica en duurzaamheid is vaak onvergelijkbaar. De meeste van onze gebouwen worden uitgevoerd met een 19 centimeter dikke, natuurlijke, isolatielaag. Wij leveren een hoogwaardig product met hoogwaardige materialen. Daarmee onderscheiden wij ons nadrukkelijk van andere producten.
Wij kunnen ontwerpen wat u maar wilt – of het nu gaat om een Ecospace-tuinstudio met een doucheruimte of minikeuken, een vakantieverblijf, een huis of iets totaal unieks, bel ons maar op. Er zijn duizenden mogelijkheden. 
Dit is sterk afhankelijk van de plaats waar het gebouw moet worden gerealiseerd. Dit kunt u uitzoeken op https://www.omgevingsloket.nl/Particulier/particulier/home. Indien een vergunning noodzakelijk is, dan hoeft u zich echter geen zorgen te maken – als architectenbureau kunnen wij alle planningsaanvragen voor u uitvoeren.

Wij maken gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Zo hoeven de gevels niet geschilderd te worden door de red cedar gevelbekleding. De isolatie is van (natuurlijk) vlaswol, de vloer is grotendeels van een natuurlijk rubber, het dak kunnen we voorzien van een mos-sedum laag, etc.

Zo groot als je maar wilt! De standaardmaten van de studio’s vind je op de website onder ‘maatwerk’. Als u een specifieke grootte of vorm in gedachten heeft, kunnen we die voor u maken.
De fundering hangt af van de bodemgesteldheid. In gebieden waar de grond stevig is, hoeft er alleen maar uitgegraven te worden en een zandlaag aangebracht te worden. We werken dan met zware betontegels als fundering. Op sommige plaatsen moeten er echter ook palen aangebracht worden.

De levertijd is afhankelijk van de afmeting van het gebouw, maar dit is meestal 15 weken na opdracht (of na bouwvergunning). Meestal zijn we maximaal 5 dagen aan het bouwen op de locatie.

Elk Ecospace-gebouw heeft een garantie van 10 jaar. Hoewel, omdat ze gebouwd worden volgens huisvestingsnormen, zijn ze gemaakt om een leven lang mee te gaan.
Ja! Aangezien Ecospace wordt beheerd door architecten die ook een architectenbureau ART48 runnen, hebben we ervaring met het werken aan een diversiteit aan projecten in de residentiële, recreatieve en commerciële sector. Neem contact met ons op als u bepaalde projecten wilt bespreken.